Brug 2 minutter på at lære, hvordan du fuger din drømmeterrasse.
Vælg den rigtige type fugemateriale til dit næste belægningsprojekt.

Fugen der passer til dine sten.

Mulighederne for at skabe netop den terrasse, gangsti eller indkørsel, som du går og drømmer om, har aldrig været større. Belægningssten findes i et væld af farver, former, tykkelser og materialer, og tit kan stenene mikses og matches, så du skaber dit helt eget univers. Men for at opnå et flot og holdbart resultat, er det vigtigt, at du vælger et fugemateriale, der passer til lige præcis dit projekt.

Fugen er måske det mest undervurderede element i dit belægningsprojekt. Men fugen er faktisk hele samlingspunktet og en vigtig overvejelse, når du skal vælge materialer til din belægning. Fugen sørger ikke kun for, at dine fliser får et flot og afsluttet udtryk, den giver også belægningen styrke til at modstå frost, regn, trafik og ukrudt.

For at opnå et flot og holdbart resultat, er det vigtigt, at du vælger et fugemateriale, som passer til præcis din belægning. Det gælder uanset om du arbejder med betonsten, natursten eller keramiske fliser. Læs mere om hvilken type fugemateriale, der passer til dit projekt her.

Udover at finde den rigtige type fugemateriale til din belægning, er der nogle grundregler, du skal være opmærksom på, når du konstruerer dine fuger.

Tre tommelfingerregler til at opnå den optimale fuge

Den optimale fuge er 3 mm bred  

Vi anbefaler, at dine fuger er cirka 3 mm brede. På den måde sikrer du, at dine belægningssten ikke ligger for tæt. Sten der ligger for tæt, vil med tiden komme til at støde op imod hinanden, og i værste fald kan kanter og hjørner blive beskadiget. En 3 mm bred fuge er derfor en af de bedste måder, du kan holde din belægning flot og intakt på.

Den optimale fuge er velkomprimeret

En velkomprimeret fuge giver belægningen styrke og beskytter dine sten mod diverse skader. Og så er en velkomprimeret fuge en af de bedste måder at undgå ukrudt på. Derfor anbefaler vi, at du komprimerer dine fuger, efter du har fuget din belægning. Vores fugematerialer har en let kantet kornstruktur og en optimal fordeling af små og mellemstore korn. Når du komprimerer fugen, “låser” materialet, så du får en tæt, holdbar og samtidig fleksibel fuge.

Den optimale fuge er fyldt helt op til kanten

Du får den pæneste og mest holdbare fuge, hvis du sørger for, at den altid er fyldt op i hele stenens højde. Derfor anbefaler vi, at du løbende fejer din belægning og topper fugen op, hvis det synes nødvendigt. På denne måde bliver det nemmere for dig at vedligeholde dine fuger og holde din belægning ren.

Ekstra tip 

Du kan komprimere dine fuger på flere forskellige måder. Er du i tvivl om fremgangsmåden, så check med leverandøren af dine belægningssten, så du er sikker på, at du ikke beskadiger dem.

Sådan fuger med DANSAND® Kerama

For at vise hvor simpelt det kan være at bruge dit fugemateriale helt rigtigt, så du får en flot og holdbar belægning, har vi lavet en lille how-to video, som du kan se nedenfor. Her viser vi DANSAND® Kerama – et fugemateriale som er specialudviklet til fugning mellem keramiske udendørsfliser på f.eks. udendørs terrasser og gangarealer.

Som du kan se, bliver DANSAND® Kerama aktiveret ved hjælp af vand. Ved denne type fugemateriale bliver bindemidlet nemlig aktivt, når fugten trænger ind i den nylagte fuge. Bindemidlerne gør fugematerialet modstandsdygtigt overfor regn, så det ikke skyller op – ikke engang af fuger med lav højde på f.eks. 20 mm. Kerama er desuden selvreparerende, det vil sige, at små revner i overfladen lukker sig, når fugematerialet bliver vådt.

Find den helt rigtige mængde fugemateriale

Vi har lavet en forbrugsberegner, så du kan se, hvilken mængde fugemateriale, du skal bruge til dit belægningsprojekt, uanset om du skal fuge en helt ny belægning eller blot toppe dine eksisterende fuger op. 

Prøv vores forbrugsberegner her >>

Læs og følg altid brugsanvisningen bag på posen eller på www.dansand.dk, inden du går i gang med at fuge.

Flere nyheder fra Dansand

Mød vores voksenlærling Udaya

Hos Dansand uddanner vi lærlinge og elever. Vi har brug for uddannet arbejdskraft, og derfor har vi også et medansvar for at klæde unge og voksne godt på til deres entré på arbejdsmarkedet.

LÆS MERE

Nyt renseanlæg til Jordrens Syd

Nyt renseanlæg til Jordrens Syd Jordrens Syd forhindrer udledning af tungmetaller med en simpel, lavteknologisk løsning fra Dansand. Jordrens Syd er meget opmærksom på at forhindre

LÆS MERE