Om os

Dansand er Danmarks sandspecialist

Dansand_13
1/3 af vores omsætning eksporteres
Dansand_22
22 millioner års geologi
Om_os
20+ forskellige sorteringer
Dansand_50
50+ års erfaring
Dansand-380a
500.000 tons sand om året

Vi arbejder for at skabe unikke og værdifulde løsninger baseret på kvartssand fra den midtjyske undergrund. Hvert år indvinder og producerer vi 500.000 tons forædlet kvartssand i mere end 20 forskellige sorteringer – plus en lang række specialprodukter. Vores produkter bliver anvendt i byggeri, industri, sportsanlæg, legepladser, til gør-det-selv-markedet og i miljøsektoren.

Det fine kvartssand stammer fra en 22 millioner år gammel formation i den midtjyske undergrund.

Men sand er ikke bare sand. Sand er et specialprodukt, der kræver viden. Fra vi graver sandet op af undergrunden til det ender som et færdigt produkt hos vores kunder gennemgår det en række teknisk krævende forædlingsprocesser. Vi vasker og klassificerer sandet, tørrer og sigter det i forskellige fraktioner og tilsætter i nogle tilfælde også additiver til sandet.

På den måde udvikler vi unikke sandprodukter, som gør vores kunder i stand til at støbe fundamenter til havvindmøller, rense drikkevand, producere mørtel til husbyggeri, skabe golfbaner og superligastadions i verdensklasse eller nyde smukke, ukrudtsfri fuger på terrassen.

I kraft af vores erfaring, ekspertise og entusiasme har vi etableret os som markedets foretrukne producent af forædlet kvartssand – både til professionelt brug og på gør-det-selv markederne. 

Cirka en tredjedel af vores omsætning stammer fra eksport til Tyskland, Østrig, Norge Sverige, England og Holland.