Mød vores voksenlærling Udaya

Hos Dansand uddanner vi løbende lærlinge i vores produktion og smedeafdeling, ligesom vi jævnligt har elever i administrationen. Vi har brug for uddannet arbejdskraft, og derfor mener vi også, at vi har et medansvar for at klæde unge og voksne på til deres entré på arbejdsmarkedet. 

Udaya Rajendra uddanner sig til procesoperatør på EUC Lillebælt. Som en del af uddannelsen er han ansat som voksenlærling i Dansands produktion, hvor han producerer, pakker og læsser tørret kvartssand.   

Uddannelse åbner døre

Procesoperatøruddannelsen varer tre et halvt år. I løbet af de tre et halvt år lærer de studerende at styre, regulere og overvåge produktionsanlæg i virksomheder, som arbejder med automatiserede processer. 

Næsten alle industrivirksomheder, uanset størrelse, har brug for en procesoperatør. Det er en uddannelse, der åbner mange døre, fortæller Udaya, der er født og opvokset i Nepal, men har boet i Danmark i de seneste 9 år.  

Forskellige opgaver bred erfaring

I løbet af uddannelsen skal den 39-årige voksenlærling stifte bekendtskab med de vigtigste områder i Dansands produktion. Ved sække- og big bag maskinerne er han med til at montere folier, opsætte etiketter og sikre at maskinerne kører som de skal. Udaya skal også kobles på teamet i kontrolrummet, som disponerer og blander kvartssandet, ligesom han vil blive introduceret til arbejdet på færdigvarelageret. 

Hos Dansand har jeg mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige typer opgaver, og jeg får løbende mere ansvar. Det gør det ikke bare sjovt at gå på arbejde. Det giver også en bredere erfaring, end hvis jeg fx var landet i en stor industrivirksomhed, hvor jeg tror, at arbejdet er mere sektionsopdelt og specialiseret, siger Udaya

Et godt match

Henrik Dåbeck er konstitueret produktionschef hos Dansand. Han fortæller, at der så vidt muligt altid er ansat en procesoperatørlærling i afdelingen: 

Profilen passer godt til de opgaver, vi løser i produktionen. Vi har rigtigt mange processer, også komplekse processer. Det drejer sig fx disponering af sandet og udtagning af sigteanalyser. Vores folk skal have kompetencer til at reagere på de resultater, som analyserne viser. Imidlertid er der rigtig stor efterspørgsel efter dygtige procesoperatører, og derfor vil vi gerne være med til at udvide puljen. For det kan blive et problem for både os selv og andre virksomheder, hvis vi i fremtiden ikke kan rekruttere de rette medarbejdere. 

Flere nyheder fra Dansand

Åby Renseanlæg får et boost med nyt filtersand fra Dansand

Dansand har leveret 210 tons specialudviklet sand til renoveringen af Åby Renseanlæg i Aarhus. På trods af en halvering af mængden af filtersand, filtrerer det nye filter lige så godt som det gamle. Det brugte filtersand er blevet genanvendt i et lokalt anlægsprojekt med store CO2-besparelser til følge.

LÆS MERE

Nyt renseanlæg til Jordrens Syd

Nyt renseanlæg til Jordrens Syd Jordrens Syd forhindrer udledning af tungmetaller med en simpel, lavteknologisk løsning fra Dansand. Jordrens Syd er meget opmærksom på at forhindre

LÆS MERE