Tandskov Grusgrav bliver en del af Dansand
Efter mere end syv års samarbejde har Tandskov Grusgrav solgt alle grusgravsaktiviteterne til Dansand.

”Familien Bak har igennem to generationer opbygget et godt og solidt set up i Tandskov Grusgrav. Det setup ønsker vi at videreudvikle”, fortæller administrerende direktør for Dansand®, Thomas Steen Hansen.

Grusgraven dækker et samlet areal på 75 hektar, og beregninger har vist, at man kan udvinde kvartssand fra cirka 30 hektar. Det svarer til en samlet produktion på omkring 10 millioner tons.

Kvartssand er et værdifuldt råstof, der kun findes få steder i Danmark, blandt andet i det midtjyske Søhøjland.

Sandet er en vigtig byggesten i den danske infrastruktur. Det indgår i mange af de produkter og løsninger, som binder det moderne samfund sammen – fra betonelementer og vindmøllefundamenter til drikkevandsfiltre og vejstriber.

”Med købet af Tandskov Grusgrav ønsker vi at sikre, at den vigtige kvartsandsforekomst bliver optimalt udnyttet og kun bliver anvendt til formål, hvor man ikke kunne have brugt en anden og mere almindelig sandtype”, siger Thomas Steen Hansen.

Morten Bak, som de seneste syv år har drevet Tandskov Grusgrav, vil også i fremtiden være at finde på stedet som ansvarlig for alt produktionsmateriel. Derudover vil Morten indgå i Dansands udviklings- og vedligeholdelsesteam.

Flere nyheder fra Dansand